این مطلب تا کنون ۱۸۴۳۸ بار خوانده شده است
چهارشنبه، ۲۸ تير ۱۳۸۵ | انوشه انصاری بهار آينده راهی فضا خواهد شد |
|
 | «انوشه انصاری» نخستین زن گردشگر فضایی جهان بهار آينده راهی فضا میشود.سرانجام پس از نزديك به نيم قرن از نخستين سفر فضایی انسان، شوق پرواز، یک ایرانی را نيز به عبور از مرزهای فضا کشاند. |
|

وبسایت شخصی خانم انوشه انصاری
انوشه انصاری انوشه انصاری انوشه انصاری انوشه انصاری انوشه انصاری انوشه انصاریAnousheh Ansari Anousheh Ansari Anousheh Ansari Anousheh Ansari
  | . منبع : ISNA . «انوشه انصاری» نخستین زن گردشگر فضایی بهار اینده راهی فضا میشود. سرانجام پس از نزدیک به نیم قرن از نخستین سفر فضایی انسان، شوق پرواز، یک ایرانی را نیز به عبور از مرزهای فضا کشاند. به گزارش خبرنگار «علمی» خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، انوشه انصاری، نخستین فضانورد ایرانی آماده میشود که در بهار سال اینده به عنوان نخستین زن گردشگر فضایی جهان با فضاپیمای روسی «سایوز» به ایستگاه فضایی بینالمللی سفر کند. به گفته مقامات فضایی روسیه، قراردادهای اولیه برای سفر فضایی خانم انصاری امضا شده و وی برای طی آموزشهای لازم در مراکز فضایی روسیه آماده میشود. انوشه انصاری که ۳۸ سال دارد، روز جمعه به همراه آقای دایسوکه انوموتو که تاجری ژاپنی است و قبل از انوشه راهی فضا خواهد شد، بازدیدی از مرکز فضایی روسیه داشت. انصاری اگرچه به عنوان یک گردشگر فضایی و با پرداخت مبلغی کلان جواز سفر به فضا را دریافت کرده است ولی مشکل میتوان سفر این نخستین فضانورد ایرانی را سودای ماجراجویانه و پرهزینه یک زن ثروتمند برای کسب عنوان نخستین زن گردشگر فضایی دانست؛ خصوصا این که انصاری و خانوادهاش نامهایی کاملا شناخته شده در عرصه تحقیقات فضایی هستند. |
خانواده انصاری مبتکر جایزه ده میلیون دلاری Ansari X Prize است که چندی پیش به سازنده نخستین فضاپیمای خصوصی که قابلیت پرواز در ارتفاع بیش از ۱۰۰ کیلومتری زمین (مرز فضا یا خط کارمن) را داشت اعطا شد.
خانم انوشه انصاری در شرایطی راهی فضا میشود که طی چهل و پنج سال گذشته سفر به فضا تنها در انحصار شوروی سابق (روسیه)، آمریکا و به تازگی چین بوده است. تاکنون بیش از ۴۴۰ نفر طی نزدیک به یک هزار ماموریت فضایی از مرزهای فضا عبور کردهاند که نزدیک به ۳۸۰ نفر آنها از اتباع آمریکا و شوروی سابق و بقیه از شهروندان چکسلواکی، آلمان شرقی (سابق)، ژاپن، بلغارستان، افغانستان، برزیل، انگلیس، کوبا، مجارستان، هند، مغولستان، لهستان، رومانی، اسلواکی، آفریقای جنوبی، اسپانیا ، سوئیس ، سوریه، بلژیک، اتریش، فرانسه، اسپانیا، سوئیس، آلمان، مکزیک، هلند، عربستان سعودی، رژیم اشغالگر قدس و مکزیک بودهاند که توسط فضاپیماهای آمریکایی و روسی امکان سفر به فضا را یافتهاند.
انوشه انصاری که در سال ۱۹۶۷ (۱۳۴۷) در تهران به دنیا آمده، در سال ۱۹۸۴ (۱۳۶۴) به همراه خانوادهاش به آمریکا رفت. پس از به پایان رساندن دبیرستان در دانشگاه جرج ماسون در رشته برق و کامپیوتر به تحصیل پرداخت. انوشه انصاری سپس در دانشگاه جرج واشنگتن آموزش را ادامه داد و موفق به دریافت فوق لیسانس از این دانشگاه شد. در سال ۱۹۹۳ به همراه همسر و پسر عمویش « شرکت فناوری تله کام » را بنیان گذارد. نام وی به عنوان یکی از زنان موفق به ثبت رسیده است.
انوشه از دوران نوجوانی به فضانوردی علاقمند بود و همین علاقه باعث شد در سال ۲۰۰۴ برای نخستین پرواز فضایی غیر دولتی جایزهای ۱۰ میلیون دلاری تعیین کند که با نام «جایزه انصاری ایکس» معروف شد و به موسسهای تعلق گرفت که در آمریکا توانست کیهانپیمای کوچک « اسپیس شیپ وان » را در همین سال به پرواز در آورد.
سیروس برزو، پژوهشگر کیهاننوردی مقیم روسیه و موسس و سردبیر مجله «مرزهای بیکران فضا» که اخیرا کتابی از وی و مجموعهای از آثار استاد فرشچیان با پیگیری او به ایستگاه فضایی بینالمللی منتقل شده تا نخستین نمایشگاه هنری در فضا را تشکیل دهد، درباره روند سفر نخستین فضانورد ایرانی که در حال حاضر در روسیه به سر میبرد به خبرنگار «ایسنا» گفت:
از آغاز سال ۲۰۰۶ شایعاتی در مورد پرواز خانم انصاری از طریق شرکت «اسپیس ادونچرز» به فضا بر سر زبان ها افتاد که از همان زمان به عنوان یک علاقمند به فضانوردی خبرهای مربوطه را پیگیری می کردم . در تماسی که با الکساندر الکساندروف کیهان نورد سابق و یکی از مسئولان فعلی پروازهای سرنشیندار داشتم مشخص شد که وی اینک در مسکو به سر میبرد و مراحل اولیه کار را می گذراند. آموزش وی از هفته گذشته به عنوان عضو احتیاط ناو سایوز تی ام آ-۹ در موسسه فضایی انرگیا با آشنایی با ناو کیهانی سایوز آغاز شده و به همراه « دایسوکه انوموتو» - ژاپنی داوطلب سفر به فضا - آموزش میبیند.
«دایسوکه انوموتو» قرار است ۲۴ شهریور ماه به همراه مایکل لوپز آلگریا و میخاییل تورین ( دو نفر اخیر چهاردهمین گروه مستقر در ایستگاه فضایی بین المللی) به فضا پرتاب شود. طبق برنامه پرواز انوشه انصاری در فروردین ۱۳۸۶ انجام خواهد شد.
. شهرام یزدانپناه، پژوهشگر٬ نویسنده و مدرس دانش و فناوری فضایی .
خبر مرتبط: انوشه انصاری به جای دایسوکه انوموتو راهی فضا خواهد شد سهشنبه، ۳۱ مرداد ۱۳۸۵